top of page

 

(dit is onderdeel van AsbestSolutions.nl)

Asbestvandedaken.nl

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan bij een gecertificeerd bedrijf!

Asbest van het dak.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Het verbod is ter bescherming van mens en milieu tegen de gevaren van blootstelling aan asbest. Particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen mogen in 2024 geen asbestdaken meer bezitten.

 

Over minder dan tien jaar zal er dus meer dan 135 miljoen m² asbest zijn verwijderd, omdat een verbod is aangekondigd van asbestdaken. Dat is het driedubbele van wat er Jaarlijks wordt verwijderd. Deze opgave biedt kansen voor zowel de werkgelegenheid in de asbestbranche, als op het gebied van duurzaamheid en preventie van asbestbranden.

 

Asbest eraf, Zonnepanelen erop!

Vanaf medio 2013 is de stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop opengesteld. Vanaf 1 juli 2014 kunt u in een van de drie volgende situaties gebruik maken van de regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’:

 

Om een aanvraag te doen kunt op de site van asbestvanhetdak uit de volgende doelgroepen kiezen:

 

De regeling ziet er als volgt uit:

  • 4,5 euro subsidie per m2 asbestdak

  • Sanering moet gepaard gaan met terugplaatsing van zonnepanelen

  • Minimaal 250 m2 te saneren asbestdak

  • Per aanvrager maximaal 15.000 euro subsidie

  • Sanering van asbestdaken van gebouwen met een nevenfunctie mag, mits binnen het bouwblok

  • Plaatsing van minimaal 5 kW-piek zonnepanelen op een ander dak dan het gesaneerde dak mag op voorwaarde dat dit gebouw zich op een bouwblok uit de aanvraag bevindt

  • Alvorens asbest te verwijderen en zonnepanelen te plaatsen, moet een complete aanvraag voor de subsidie ingediend zijn (inclusief alle gevraagde bewijsstukken). Het advies is om pas na ontvangst van de beschikking over te gaan tot uitvoering.

  • Aanvragers niet zijnde agrariërs kunnen tot een maximum van 30% van het plafond per provincie benutten.

 

 

Bekijk vóór het indienen van een aanvraag altijd eerst de regeling van de betreffende provincie voor de exacte voorwaarden.

 

Op de hoogte blijven bekijk de website www.asbestvanhetdak.nl voor actuele informatie

bottom of page